Waar kunnen we je mee helpen?

Herhaalmedicatie aanvragen op Spreekuur.nl

In deze handleiding laten we stap voor stap zien hoe je herhaalmedicatie kunt aanvragen via Spreekuur.nl. Het maken aanvragen van herhaalmedicatie bestaat uit de volgende stappen:

Stap1: Ga naar https://samen.spreekuur.nl/login en log in met je bestaande account of registreer jezelf als nieuwe gebruiker.

Stap 2: Je start op de overzichtspagina. Klik op de optie 'Herhaalmedicatie aanvragen'.

HM afbeelding 1.png


Stap 3:
We kijken eerst of jij hier al gebruik van kunt maken. Klik op 'Volgende' om jouw huisartsenpraktijk te zoeken. Als deze al geselecteerd is, ga dan door naar stap 5. 

check of je gebruik kan maken.png


Stap 4: 
Zoek via de zoekbalk op de naam van jouw eigen huisartsenpraktijk. Als jouw huisartsenpraktijk wordt getoond, kun jij via Spreekuur.nl je herhaalmedicatie aanvragen. Selecteer je eigen huisartsenpraktijk en klik op 'Bevestigen'. 

check praktijk 1.png


Stap 5: 
Klik op 'Vraag herhaalmedicatie aan' om te starten met de aanvraag. 

start hhm aanvragen.png


Stap 6:
Om herhaalmedicatie aan te vragen, moet je eerst inloggen met DigiD. Klik op 'Inloggen met DigiD' om dit te doen. 

digid inlog 1.png


Stap 7:
Je ziet nu een overzicht van jouw eigen medicijnen. Selecteer de medicijnen die je wilt aanvragen.

selecteer medicatie 1.png


Stap 8:
Het is mogelijk om nog een opmerking toe te voegen. Klik hiervoor op 'Voeg opmerking toe'. Er verschijnt een tekst veld waarin je een opmerking kunt typen. Klik op 'Opslaan' en 'Volgende' om verder te gaan.

medicatie voor opmerking 1.png

Schermafbeelding 2023-09-06 om 11.16.59.png


Stap 9:
Er wordt een samenvatting van de aanvraag getoond. Controleer deze informatie en klik op 'Bevestigen' om de aanvraag te bevestigen. 

Let op: hierna is het niet meer mogelijk om de aanvraag digitaal aan te passen. Mocht toch blijken dat iets niet klopt, neem dan telefonisch contact op met jouw eigen huisartsenpraktijk.

samenvatting 1.png


Stap 10:
Onder in beeld komt een groene balk welke laat zien dat de aanvraag goed is binnengekomen. De aanvraag heeft nu de status 'Wacht op beoordeling'. Klik op de aanvraag om deze in te zien.

aanvraag gelukt 1.png


Stap 11:
In de aanvraag staat beschreven dat deze is verstuurd. Het is nu wachten op de huisarts om de aanvraag goed te keuren. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, krijgt u hiervan een (push)melding. 

HM afbeelding 10.png


Stap 12:
Om de herhaalmedicatie aanvraag op een later moment weer in te zien, kun je via 'Dossier' naar 'Herhaalmedicatie'. 

HM afbeelding 11.png


Stap 13:
Hier is een overzicht te zien van de medicatie die je hebt aangevraagd. In dit overzicht zie je staan of de medicatie aanvraag is goedgekeurd. Klik op de medicatie die je wilt inzien voor meer informatie. 

overzicht hhm.png

 

Stap 14: De aanvraag is goedgekeurd. Alle details staan hierin beschreven. Het kan zijn dat huisarts een reactie heeft toegevoegd, deze is dan hier terug te lezen.

aanvraag gelukt 1.png